Απολαυστικές προβλέψεις για τον χρυσό από τους οικονομολόγους: Το 2022 θα είναι η χρονιά του χρυσού!

767
Απολαυστικές προβλέψεις για τον χρυσό από τους οικονομολόγους: Το 2022 θα είναι η χρονιά του χρυσού!

Το κίτρινο μέταλλο κυμάνθηκε μεταξύ 1.780 και 1.830 δολαρίων την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους με ανάμεικτα σήματα μετά το κλείσιμο του 2021 με απώλειες περίπου 4% στα 1.810 δολάρια. Η ουγγιά του χρυσού, η οποία υποχώρησε απότομα με την επιθετική ρητορική της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FOMC), που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, παρέμεινε μεταξύ των μικτών ενδείξεων με το ποσοστό ανεργίας να πέφτει πάνω από τις προσδοκίες, παρά τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ. Παρασκευή, η οποία ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Εν τω μεταξύ, η ισοτιμία δολαρίου/TL, η οποία είναι σημαντική για τις τιμές του γραμμαρίου χρυσού, έκλεισε την εβδομάδα στο 13,80 με πτώση 0,25% λόγω της πτώσης του δείκτη δολαρίου (DXY). Ενώ λαμβάνουν χώρα αυτές οι εξελίξεις, ο οικονομολόγος Selçuk Geçer, ο οποίος είναι δημοφιλής στην τουρκική αγορά, μοιράστηκε τις προσδοκίες του για το 2022 για το πολύτιμο μέταλλο.

Θα σηματοδοτήσει ο χρυσός το 2022;

Ο οικονομολόγος Selçuk Geçer μοιράστηκε στους 326 χιλιάδες οπαδούς του στο Twitter ότι το 2022 θα μπορούσε να είναι η χρυσή χρονιά.

Δεδομένου ότι ο χρυσός χρυσός τιμολογείται σε δολάρια, η τιμή του χρυσού σε γραμμάρια καθορίζει επίσης την ισοτιμία δολαρίου/TL. Kriptokoin.com Όπως έχουμε αναφέρει επίσης στις ειδήσεις, μετά τις μειώσεις των επιτοκίων του CBRT, σημειώθηκε απότομη άνοδος σε Δολάριο/TRY τον Δεκέμβριο του 2021 και ξεπέρασε το 18 στις 20 Δεκεμβρίου. Σε αυτή τη διαδικασία, αν και δεν υπήρξε σημαντική άνοδος στο μέτωπο της ουγγιάς, η τιμή του χρυσού σε γραμμάρια ξεπέρασε τα 1.000 TL με αποτέλεσμα την επίθεση στη συναλλαγματική ισοτιμία.

Ωστόσο, τη νύχτα που ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισήγαγε το προϊόν Προστατευόμενης Κατάθεσης Νομίσματος, η ισοτιμία μειώθηκε απότομα με την παρέμβαση του CBRT στην αγορά και αυτή τη φορά το γραμμάριο χρυσού έπεσε στα επίπεδα των 650 TL με το αντίθετο αποτέλεσμα. Ενώ λαμβάνουν χώρα αυτές οι εξελίξεις, οι επενδυτές χρυσού αναρωτιούνται πώς θα ακολουθήσουν οι τιμές και ακολουθούν τόσο την τιμή του χρυσού της ουγγιάς όσο και την ισοτιμία δολαρίου/TL για την τιμή του γραμμαρίου χρυσού. Σε ένα tweet που μοιράστηκε στις 6 Ιανουαρίου, ο Selçuk Geçer αναφέρθηκε στα πρακτικά της FOMC και είπε: «Η Fed έδωσε το σήμα ότι μπορούσα να αυξήσω τα επιτόκια ανά πάσα στιγμή. Κράτα το δολάριο αν μπορείς…» σχολίασε.

Ενώ ορισμένοι αναλυτές δηλώνουν ότι υπάρχει αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ DXY και ουγγιάς χρυσού, από τις μετοχές του οικονομολόγου γίνεται κατανοητό ότι αναμένει άνοδο τόσο στο μέτωπο της ουγγιάς όσο και στο μέτωπο της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η τιμή του γραμμαρίου χρυσού θα αυξηθεί με διπλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι είδους εξελίξεις θα συμβούν στις παγκόσμιες και τοπικές αγορές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε άμεσα για τις εξελίξεις της τελευταίας στιγμής. Κελάδημαδίνει, Facebookσε και ΊνσταγκραμΑκολουθήστε και Τηλεγράφημα και YouTube εγγραφείτε στο κανάλι μας!

Αποποίηση ευθυνών: Τα άρθρα και τα άρθρα στο Kriptokoin.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές. Το Cryptokoin.com δεν συνιστά την αγορά ή την πώληση κρυπτονομισμάτων ή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ούτε το Kriptokoin.com είναι επενδυτικός σύμβουλος. Για το λόγο αυτό, το Kriptokoin.com και οι συντάκτες των άρθρων στον ιστότοπο δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις επενδυτικές σας αποφάσεις. Οι αναγνώστες θα πρέπει να κάνουν τη δική τους έρευνα πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την εταιρεία, το περιουσιακό στοιχείο ή την υπηρεσία σε αυτό το άρθρο.

Προειδοποίηση: Η παραπομπή του περιεχομένου ειδήσεων του Kriptokoin.com και η παραπομπή δίνοντας σύνδεσμο υπόκεινται στην άδεια του Kriptokoin.com. Κανένα περιεχόμενο στον ιστότοπο δεν μπορεί να αντιγραφεί, να αναπαραχθεί ή να δημοσιευτεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς άδεια. Θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όσων χρησιμοποιούν τον κώδικα, το σχέδιο, το κείμενο, τα γραφικά και κάθε άλλο περιεχόμενο του Kriptokoin.com κατά παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και της σχετικής νομοθεσίας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply